Aardpeersoepje, broodkrokantje met Foie Gras krullen, Tom Vermeiren

Bereidingstijd

Picto horloge15 min Picto four30 min

Ingrediënten

Een Foie Gras voorgerecht dat niet alledaags is en oude groenten eert? Met dit recept kunt u indruk maken op uw gasten, maar ook een Foie Gras gebruiken die al open is geweest.

Leg de blok Foie Gras +/- 3 uur in de vriezer. Dit zal het snijden vergemakkelijken.

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Snij de ui fijn. Snij de prei in ringen. Schil de aardperen en snij in gelijke stukken. Smelt een klont boter in een kookpot en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de prei en aardpeer toe. Laat nog 5 minuten stoven en schenk er dan de bouillon bij. Breng aan de kook en laat 20 minuten pruttelen.

Snij ondertussen zo dun mogelijke plakjes van de ciabatta (doe dit eventueel met een snijmachine). Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de plakjes ciabatta. Bestrijk met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 5 minuten in de oven tot de broodkrokantjes goudbruin kleuren.

Kruid de soep met peper en zout en mix glad. Zeef de soep. Roer er de room door en laat nog kort opwarmen (laat de soep niet meer koken)

Maak krullen van de Foie Gras met een dunschiller. Schik op de afgekoelde broodkrokantjes. Kruid met peper, fleur de sel en druppel er wat aceto balsamico over. Serveer de soep in dubbelwandige glazen, met een broodkrokantje bovenop. Werk af met de takjes kervel en bloedzuring.

Voila,nu heb je een tip voor het maken van een mooi bord met Foie Gras!

Tom Vermeiren
Alle recepten!