Croque-monsieur van Foie Gras en rauwe ham “délice de la Sûre”, Julien Lapraille

Bereidingstijd

Picto horloge25 min Picto four10 min

Ingrediënten

Leg de sneetjes brood op je aanrecht en leg er een sneetje Foie Gras op. Kruid met peper en zout. Leg er dan een plakje rauwe ham op en sluit de croque-monsieur met een tweede boterham. 

Meng de verse kaas met de room. Hak de peterselie en stukjes bieslook fijn en meng de kruiden onder het kaasmengsel. Kruid met peper en zout. 

Was het hart van de kropsla en gebruik de mooie blaadjes. Doe er wat olijfolie op en kruid met peper en zout. Schik in een slakom. 

Voeg in een hete pan arachideolie en boter toe. Bak de croque-monsieur goudbruin. Aarzel niet om extra olie en boter toe te voegen. 

Snijd de croque-monsieur in kleine stukjes als aperitief of laat in zijn geheel als heerlijke lunch. Serveer er het kruiden/kaasmengsel bij als dipsaus.  

Julien Lapraille
Alle recepten!