Croque-monsieur van Foie Gras en rauwe ham “délice de la Sûre”, Julien Lapraille

Bereidingstijd

Picto horloge25 min Picto four10 min

Ingrediënten

Hoeveel Foie Gras serveer je per persoon? Een vraag die we ons elke keer opnieuw stellen als we ganzelever serveren. Met dit recept kan je Foie Gras te serveren zonder je budget te overschrijden!

Leg de sneetjes brood zonder korst op je aanrecht en leg er een sneetje Foie Gras op. Kruid met peper en zout. Leg er dan een plakje rauwe ham op en sluit de croque-monsieur met een tweede boterham.

Meng de verse kaas met de room. Hak de peterselie en stukjes bieslook fijn en meng de kruiden onder het kaasmengsel. Kruid met peper en zout. 

Voor het bijpassende slaatje bij de Foie Gras, was het hart van de kropsla en gebruik de mooie blaadjes. Doe er wat olijfolie op en kruid met peper en zout. Schik in een slakom.

Voeg in een hete pan arachideolie en boter toe. Toast de croque-monsieur goudbruin. Aarzel niet om extra olie en boter toe te voegen. 

Voor een mooie presentatie, snijd de croque-monsieur in kleine stukjes als aperitief of laat in zijn geheel als heerlijke lunch. Serveer er het kruiden/kaasmengsel bij als dipsaus.

Julien Lapraille
Alle recepten!