Hamburger op Rossini’s wijze met gebakken Foie Gras, butternutpompoen en rode uienconfit, Tom Vermeiren

Bereidingstijd

Picto horloge15 min Picto four20 min

Ingrediënten

Hoe eet je Foie Gras? Je kan natuurlijk traditioneel blijven en kiezen voor een brioche met kweekperenconfituur. Maar wedden dat je met deze speciale Foie Gras hamburger ook hoge ogen scoort bij foodlovers?

Voor de rode uienconfit: Snij de rode ui in ringen. Verhit een klontje boter in een pan en voeg de rode uienringen toe. Laat stoven op een matig vuur tot de rode uien zacht zijn. Voeg de geleisuiker en 2 eetlepels water toe en laat indikken tot een confit. Kruid met zout en voeg de witte balsamico toe.

Maak de bladeren van de kropsla los en was ze. Laat goed uitlekken.

Snij de butternut met een mandoline in fijne plakken. Bestrijk met olie. Verhit een grillpan en bak de plakken pompoen 4-5 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Halveer de hamburgerbroodjes en rooster ze ook kort in de grillpan.

Verhit een scheutje olie in een pan en bak de burgers 4-5 minuten per kant.

Verhit een antikleefpan (zonder vetstof!) en bak de verse Foie Gras aan één kant op hoog vuur tot er een mooi korstje verschijnt. Kruid royaal met peper en fleur de sel.

Bouw de Foie Gras burgers op: op het hamburgerboodje begin met een plak gegrilde pompoen, schep daarop de rode uienconfit, de hamburger, een blad kropsla, de gebakken Foie Gras en sluit tenslotte af met het hoedje. Serveer meteen.

Tom Vermeiren
Alle recepten!