Filodeegrolletjes met Foie Gras en gerookte eendenborst
Bereidingstijd
15 min 15 min
Ingrediënten
Wist jij dat bladerdeeg ook uitstekend leent voor gerechten met Foie Gras? Toch liever klassieker, kies dan voor briochebrood.
Verwarm de oven voor op 200°C. Verwijder het vet van de plakjes gerookte eendenborst en snijd de Foie Gras in grote blokjes. Leg dan gewoon twee plakjes gerookte eendenborst op elkaar en leg op de rand een blokje Foie Gras.
Bestrooi met geplette amandelen en 2 rozijnen en rol de plakjes gerookte eendenborst op om de vulling te bedekken. Bestrijk de filodeegvellen met gesmolten boter en snijd ze in rechthoekige repen.
Leg een rolletje gerookte eendenborst op elke reep en vouw de randen van filodeeg om. Rol het geheel tot een sigaar. Bestrijk de uiteinden met losgeklopt eierdooier om de sigaar dicht te maken.
Leg vervolgens Foie Gras hapjes op een bakplaat bedekt met bakpapier. Bestrijk de hapjes met de rest van de gesmolten boter. Plaats 15 minuten in de oven. Serveer warm of lauw.