Gebakken Foie Gras met bbq ananas & whiskey

Bereidingstijd

Picto horloge10 min Picto four25 min

Ingrediënten

Schil de ananas en snij het midden eruit.

Zet 100 ml water aan de kook met 50 gr suiker, whiskey, steranijs, kaneel en citroen. Laat kort doorkoken en marineer de ananas hierin.

Snipper de rode ui en bak aan in boter en olie. Voeg de veenbessen toe en laat even stoven. Voeg 2 el suiker toe, blus met een scheutje rode wijnazijn en werk af met citroensap.

Kook 250 ml ananas marinade op met een paar lepels suiker, honig, perenstroop en 5 blaadjes salie. Laatzacht inkoken.

Grill de ananas op de bbq met de lakage van suiker, honing en perenstroop.

Bak de Foie Gras in warme pan, kruid met peper en zout, en voeg een klontje boter toe.

Snijd de ananas in stukken, werk af met de Foie Gras, uiencompote en lakage.

Sam d’Huyvetter
Alle recepten!