Mini-driekoningentaarten met Foie Gras

Bereidingstijd

Picto horloge45 min Picto four30 min

Ingrediënten

Rol het bladerdeeg uit op het werkblad. Met een koekjesvormer van 7 cm of een kleine kom snijd je schijven uit het deeg. Leg een eerste schijf op een met bakpapier beklede bakplaat en prik het deeg in met een vork.

Leg daarop een tweede schijf en druk de randen goed aan met je duim om het deeg dicht te maken. Herhaal de handeling en gebruik de vier bladerdeegvellen. Meng de eierdooiers met de room en smeer deze dun uit met een kwastje over de taartjes.

Trek voorzichtig kruisjes met de punt van een mes, zonder het deeg te doorboren. Plaats de taartjes vervolgens 25 tot 30 minuten in de oven op 180°C en houd ze daarbij goed in de gaten. Laat ze afkoelen en snijd ze dan in tweeën in de dikte.

Leg ten slotte verschillende chutneys op de bodems van de taartjes en bak de escalopes van rauwe Foie Gras gedurende 30 seconden per kant in een hete pan. Snijd de half gebakken Foie Gras in dunne plakjes en garneer de taartjes met een paar plakjes gerookte eendenborst. Voeg tenslotte de fleur de sel en het fijngemalen mengsel van bessen toe.

Serveer de mini-driekoningentaarten op een grote schotel of op grote borden met rood fruit als versiering!

Eet smakelijk!  

Alle recepten!