Terrine van Foie Gras mi-cuit met gekarameliseerde hazelnoten, Tom Vermeiren

Bereidingstijd

Picto horloge20 min Picto four10 min

Ingrediënten

Doe de kristalsuiker in een pannetje, bedek de suiker met water. Opgelet, de suiker moet net onder staan. Zet de pan op het vuur en breng het mengsel aan de kook.  Roer het geheel om zodra de suiker lichtbruin begint te kleuren. Blijf voortdurend roeren tot de suiker donkerbruin kleurt. Voeg dan de hazelnoten toe en roer goed. Neem van het vuur en stort het geheel uit op een siliconen bakmatje. Laat afkoelen.

Snijd ondertussen de appel in reepjes.

Mix de gekarameliseerde hazelnoten tot een fijne crumble in de blender of plet met een stamper.

Snijd met behulp van een uitsteekvorm een mooie ronde schijf Foie Gras.

Leg de Foie Gras op het bord en bestrooi met een snuf Fleur de Sel. Lepel een royale portie hazelnotencrumble op het bord en dresseer daar de appelreepjes over. Werk af met een beetje verse tuinkruiden en enkele schijfjes Kumquat.

Vanaf nu serveer jij jouw Foie Gras gerecht net zo mooi als een échte topchef!

Tom Vermeiren
Alle recepten!