Torentje van Foie Gras met een heerlijke mix van zoete en zure appelen en een fris groen slaatje, Tom Vermeiren

Bereidingstijd

Picto horloge10 min Picto four15 min

Ingrediënten

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes. Verhit de boter in een pan. Voeg de appel toe, bestrooi met de suiker en een snuifje zout en laat stoven tot een mooie dikke compote (mag niet meer vloeibaar zijn).

Toast het brood en snijd er kleine rondjes uit.

Snijd de Foie Gras in 4 mooie schijven.

Tip: zorg dat de Foie Gras goed gekoeld is.

Doe de verse blaadjes jonge sla in een schaal, voeg een beetje olijfolie en een theelepel witte azijn toe. Kruid met zout en peper en meng goed.

Leg de toast op het bord, dresseer hierop een schijf Foie Gras. Schep er een grote lepel van de appelmix over en garneer met de frisse salade. Werk af met enkele eetbare bloemetjes en een scheutje balsamico azijn.

Tom Vermeiren
Alle recepten!