Verse, hele Foie Gras op een bedje van pompoen met een toets van porto, Tom Vermeiren

Bereidingstijd

Picto horloge30 min Picto four15 min

Ingrediënten

Dompel de gelatineblaadjes onder in ijswater. Breng de porto aan de kook. Haal de pan van het vuur als de porto kookt en voeg de uitgelekte gelatineblaadjes toe. Laat 1 uur in de koelkast staan.

Snijd de pompoen in 4 en snijd vervolgens het vruchtvlees in fijne reepjes en blokjes. Verwarm de olijfolie in de wokpan en bak hierin kort de pompoenblokjes krokant.

Snijd ondertussen de bieslook fijn.

Bak de Foie Gras op een hoog vuur in een antikleefpan zonder vetstof. Draai regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout. Haal uit de pan.

Meng de kort gewokte pompoenblokjes met de bieslook en dresseer in een diep bord. Leg hierop de gebakken Foie Gras. Werk af met enkele toefjes portogelei en enkele blaadjes ijzerkruid.

Vanaf nu serveer jij jouw Foie Gras recept net zo mooi als een échte topchef!

Tom Vermeiren
Alle recepten!