Vogelnest met Foie Gras

Bereidingstijd

Picto horloge15 min Picto four45 min

Ingrediënten

Maal het boutenvlees fijn tot gehakt of laat het malen bij de slager. Kruid met peper en zout en meng het met de helft van de paneermeel tot een geheel.

Snijd de Foie Gras terrine in grote vierkante stukken en vorm deze tot een bal.

Kook de bruine fond, samen met gebakken look en ui. Blus deze met porto en cognac laat ze inkoken en breng ze daarna op smaak met peper en zout.

Omhul de Foie Gras bal met het gehakt en rol tot een grote bal. Paneer de gehaktbal met het resterende paneermeel en bak ze kort goudbruin in een pan.

Laat ze vervolgens 15 min verder garen in de oven op 160°C.

Kook de aardappelen gaar en maak er een romige puree van met boter, room en melk. Kruid goed af.

Werk de saus af met room en boter en voeg vervolgens enkele stukjes Foie Gras terrine toe. Mix de saus glad voor een zachte textuur.

Dresseer de puree op het bord en plaats de het vogelnestje van eend erbovenop. Werk af met de veenbessen compote en fijngehakte peterselie.

Dresseer met de romige saus.

Sam d’Huyvetter
Alle recepten!