Foie Gras
IN AL ZIJN VORMEN
De afzet van Foie Gras is onderworpen aan specifieke regels en kent een aantal bijzonderheden. Foie Gras voor consumenten wordt onderverdeeld in drie benamingen die exclusief voor dit authentieke streekproduct gelden.
Aandacht voor de verschillende benamingen van Foie Gras
Hele Foie Gras
De bereiding bestaat uit de gehele ‘vette lever’ van een gans of een eend. Deze kan op smaak worden gebracht met bij voorbeeld zout, suiker, kruiden of wijn. Bij het aansnijden laat de hele Foie Gras een uniforme kleur zien.
Foie Gras
Foie Gras bestaat uit een op smaak gebrachte samenstelling van verschillende stukken hele ‘vette lever’. Het fraaie, gemarmerde uiterlijk is zichtbaar bij het aansnijden.
Foie Gras in blok
Dit preparaat bestaat uit een samenstelling van meerdere gekruide en vervolgens geëmulgeerde ‘vette levers’ voor een homogeen uiterlijk. Er bestaan twee categorieën: een blok Foie Gras met stukken en een blok Foie Gras zonder stukken.
In tegenstelling tot wat men zou denken, hoef je geen topchef te zijn om Foie Gras te bereiden! Consumenten kunnen rauwe Foie Gras (minder duur 😉) kopen om zelf in de keuken aan de slag te gaan (vers, half gekookt, in doek, enz.) of meteen in blik op te slaan.
En als kers op de taart blijkt Foie Gras perfect in een pan te passen, in escalopes en met garnituur!
Zet de kooktoestellen maar al klaar!Maar om snel een stijlvol aperitief op tafel te toveren voor je vrienden, kun je altijd terugvallen op Foie Gras uit de winkel, half gekookt of in blik!