Herfstige aperitiefplank met gebakken Foie Gras Tom Vermeiren

Bereidingstijd

Picto horloge20 min Picto four20 min

Ingrediënten

Foie Gras met een plakje peperkoek of Foie Gras met een vruchtenjam voor kerstavond. Stuk voor stuk overheerlijke recepten die altijd hoog scoren bij foodlovers. Wil je liever verse groenten bij je Foie Gras of  al in de herfst van dit gerecht genieten? Maak dan dit oogstrelend herfstrecept klaar want met Foie Gras blijf je verassen!

Kuis de cantharellen (schraap de steeltjes schoon) en scheur de oesterzwammen in reepjes. Snij de bieslook in fijne ringetjes. Hak de knoflook fijn. Smelt een klont boter in een pan en bak de cantharellen en oesterzwammen samen met de knoflook. Kruid royaal met peper en zout.

Snij 1 appel in partjes. Snij de andere appel in fijne plakjes. Besprenkel de fijne plakjes met citroensap. Smelt een klontje boter in een pan en bak de appelpartjes. Strooi er de suiker over en flambeer met Calvados.

Verhit een antikleefpan (zonder vetstof!) en bak de verse Foie Gras aan één kant op hoog vuur tot er een mooi korstje verschijnt. Kruid royaal met zwarte peper en fleur de sel.

Voor een mooi bord, serveer de gebakken Foie Gras op een plankje, samen met de gebakken champignons, de appeltjes, dadels, vijgenconfituur, notenmengeling en plakjes noten-rozijnenbrood. Vanaf nu serveer jij jouw Foie Gras bord net zo mooi als een échte topchef!

Tom Vermeiren
Alle recepten!